Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Hogyan kell kialakítani a gardróbszekrényt 4 egyszerű lépésben?

Gardróbszekrény, gardrób szoba kialakítása

Gardróbszekrény kialakítása

Egy házban soha nincs elég hely tárgyainknak, ezért praktikus lehet egy gardróbszekrény kialakítása. Ebben tárolhatunk ruhákat, ágyneműket, de akár még vasalódeszkát, porszívót vagy az utazóbőröndöt is. A szekrény tervezése során legyünk alaposak a külső és belső tér kialakításában egyaránt.

A későbbiekben ugyan lehetséges a gardróbszekrény belső kialakításának módosítása, viszonylag költséghatékonyan, de azért mégis egyszerűbb előre tervezni, mint 1-2 hónap múlva módosítani a belső elrendezéseken, amikor kiderül a használat során, hogy nem minden az igényeinknek megfelelően helyezkedik el.

Gardróbszekrény tervezés #1:

Határozzuk meg a szekrény helyét. Legpraktikusabb, ha a gardróbszekrényt a hálószobában vagy ahhoz közeli térben helyezzük el, mivel itt öltözünk minden reggel és dobjuk le esténként ruháinkat.

Amennyiben a gardróbszekrényt nem feltétlenül a ruháknak szeretnénk kialakítani, hanem egyéb dolgok tárolására, választhatjuk a lépcsőfeljáró alatti részt, vagy akár a nappalit, illetve a fürdőt is. Gardróbszekrénnyel praktikusan, könnyen kihasználhatjuk a falban lévő egyenetlenségeket, oszlopok közti beugrásokat is.

Gardróbszekrény kialakítása polcos rész

Gardróbszekrény tervezés #2:

Írjuk össze azokat a holmikat, amiket el szeretnénk benne helyezni. Külön térjünk ki az egyes ruhaneműkre, pl. a pólókat, alsóneműket és a hosszú ruhákat is vegyük külön-külön számításba. Ha nem csak ruhaneműt szeretnénk tárolni a gardróbszekrényben, hanem pl.: porszívót, vasalódeszkát, stb. akkor ezek méretét is vegyük figyelembe. Ha ez megvan, körülbelül meghatározhatjuk a szekrény nagyságát, és hozzáfoghatunk a belső terének kialakításához.

Gardróbszekrény tervezés #3:

A gardróbszekrény belső terének elrendezéséhez szükség van polcokra, akasztórészre és fiókokra. A kialakítás során tervezzük úgy a ruhák csoportosítását, hogy a gyakrabban használt darabok legyenek szemmagasságban.

Ha kedveljük a hosszú ruhákat, vagy kosztümöket, mindenképp helyezzünk akasztókat a legkönnyebben elérhető helyekre. Itt ajánlott a 160 cm magasságú akasztó rész a hosszabb daraboknak; a rövidebbeknek pl. kabátoknak, szoknyáknak pedig a 110 cm. A polcok majd olyan ruhák tárolására lesznek alkalmasak, amelyeknek nem okoz gondot, hogy összehajtva, és egymásra pakolva állnak a szekrényben.

A felső polcokon érdemes az idény ruhákat elhelyezni, mivel ez a rész nehezebben hozzáférhető és egy évben általában csak kétszer kell átpakolni, szezonváltáskor. Ide helyezhetünk még dobozokat és akár ágyneműket is. Az alsó polcok tökéletesen megfelelnek a cipőknek.

A fiókok remek szolgálatot fognak tenni olyan ruhadaraboknál, melyeket nem lehet szépen egymás tetejére helyezni, mint például az alsóneműk, zoknik, nyakkendők. A fiókok kialakításánál tervezzünk be kisebb-nagyobb rekeszeket, melyek még jobban átláthatóvá teszik a tartalmukat.

Gardróbszekrény kialakítása akasztós rész

Gardróbszekrény tervezés #4:

Ha már végeztünk a belső kialakítással, jöhet a szekrény külseje. Attól, hogy ez a bútordarab tárolásra szolgál, még fontos, hogy dizájnos legyen. Az ajtók színét és stílusát alakítsuk a lakásunkhoz. Ennek típusát legfőképp a hely fogja meghatározni. A tolóajtó remek döntés lesz, ha kevesebb hellyel rendelkezünk, viszont itt lehetséges, hogy nem lesz megfelelően átlátható a szekrény minden egyes része. Az ajtó anyaga lehet bútorlapból, különböző színű festett üvegből, tükörből, acél vagy alumínium kerettel.

Tekintse meg Tolóajtós szekrényt a gardróbba cikkünket is!

Ha szeretne egy praktikusan kialakított és kényelmesen használható gardróbszekrényt otthonába, akkor keressen minket bizalommal!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment