Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Egyre elterjedtebbek a sötét színvilágú egyedi konyhabútorok

Sötét színű egyedi konyhabútor

Sötét színű egyedi konyhabútor

Mostanában sokkal több ember kezd lakásfelújításba, mint az elmúlt években bármikor. Ez azért van így, mert az utóbbi időben eléggé nagy mértékben változtak meg a lakás esztétikáját meghatározó támpontok, és az emberek, akik a trendeket követik, megpróbálnak ehhez alkalmazkodni. Ez azzal jár, hogy sokszor nemcsak felújítják, hanem teljesen ki is cserélik a bútorzatot, legyen szó nappali bútorról, fürdőszoba bútorról vagy akár konyhabútorról. Helyette pedig egy olyat tesznek a helyére, amely jobban megfelel a mostani trendnek. Ez persze nem feltétlenül a gyengeség, vagy az ötlettelenség jele, egyszerűen érdemes nyitott szemmel járni a világban és odafigyelni mások elképzeléseire is.

Sötét színű egyedi konyhabútor

Konyhabútor trendek, új szelek fújnak

Sokszor az ember azért alkalmazkodik a trendekhez, mert őszintén megtetszik neki, és komfortosan érzi magát mondjuk egy újfajta stílusú konyhában. Amikor ez az eset áll fenn, valószínűleg már előbb is elvégezték volna az ilyen fajta átalakításokat, ha tudták volna, hogy léteznek ilyen fajta bútorzatok és berendezési lehetőségek is.

Bár ez így egy kicsit bután hangzik, azonban, ha megnézzük az idei konyhabútor trendeket, látni fogjuk, hogy egyáltalán nem mindennapiak, sőt, olyannyira különlegesek, és eltérnek az eddigiektől, hogy szinte lehetetlen is kitalálni olyan összeállításokat, ha az ember nem belsőépítész és tervező. Az utóbbi időszakban az alaptulajdonságok közé tartozik a bútorok egyedisége és sötétsége.

Sötét színű egyedi konyhabútor

Konyhabútor az egyediség jegyében

Egyedinek mondhatjuk a konyhabútorokat abban az értelemben, hogy teljesen eltérnek az eddig megszokottaktól, és sokszor szinte nem is emlékeztetnek egy konyhabútorra, hanem inkább egy nappaliban képzelnénk el őket, mintsem a konyhában. Ez azért van így, mert a konyhákat manapság igyekeznek ebédlőnek átalakítani, pontosabban olyan konyhának, amelynek ebédlő része is van. Hogy ez a hangulat megmaradjon, a konyhabútoroknak is ehhez kell igazodniuk, a konyhai főgépek is a legtöbb esetben már beépíthetőek és frontlemezzel eltakarhatóak.

Egyébként, ha az ember ebédlőre is vágyik, akkor már kevésbé érezné komfortosan magát az eddigi, hagyományos konyhabútor darabokkal.Persze ez eléggé méret függő, mert igaz hogy a falak elhagyásával helyet nyerünk, de az ilyen stílusú bútorok inkább a nagyobb, egybefüggő légterű konyhákban mutatnak igazán jól. Ráadásul optikailag a sötét színű konyhabútor kicsit a térérzetünket is szűkíti.

Ez a modern megoldás lehetővé teszi, hogy egyszerre érvényesülhessen a konyha és az ebédlő.

Sötét színű egyedi konyhabútor

Sötét és modern konyhabútor?!

Ami még jellemző a mai konyhákra, az, hogy a bútorzat általában sötét színű. Hogy ez miért van így? Valószínűleg az elegancia miatt. Hogyha sötétebb, mélyebb hatású bútorok vesznek körbe minket, ráadásul egy olyan felületen, amelyet naponta használunk, hogy összegyűljön a család, esetleg a vendégekkel együtt, akkor az ünnepélyes, és felemelő érzést ad nekünk.

Természetesen megvan a hátránya is, mert ezek a színek nem adnak olyan felszabadult és barátságos hangulatot, mint például a meleg színek. Mindenképp meg kell gondolni, hogy az ember merrefelé akar orientálódni. Érdemes szétnézni a világhálón a különböző színű konyhabútorokat, eltérő kialakítási megoldásokat keresve.

Bárhogy döntsön, mi segítünk álmai konyhabútorának megépítésében!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment