Restaurálás

Értékmegőrző, értéknövelő javítási munkafolyamat azaz a restaurálás.

Restaurálás, hogy nagyszüleink értékeit unokáink is láthassák!

 

A restaurálás célja: a kulturális örökséghez tartozó tárgyak állagmegóvása, esztétikai, történeti épségének helyreállítása olyan konzerválási eljárással, ami biztosítja a tárgy jövőbeni fennmaradását a restaurálási eljárás segítségével.

Az eljárás során megőrizzük a tárgyak fizikai, esztétikai, történeti integritását. Az eljárás alkalmával olyan restaurátori eljárást alkalmazunk, ami a tárgyak szempontjából a legideálisabb megoldás.

A tárgy értéke nem befolyásolja a restaurálási munkafolyamatokat. A legfontosabb szempontja, a hitelesség megőrzése! A művelet folyamán tehát semmi olyan elemet sem távolítunk el, ami a tárgyak eredetiségét támasztja alá!

A restaurálás technikájához ma már nagyon sok új anyag és eszköz áll rendelkezésünkre, és komoly természettudományos kutatások folynak a használt anyagok tulajdonságainak és öregedésének megállapítására. Ezek figyelemmel kísérése, és az eredmények felhasználása a restaurálás során a mi feladatunk. Önnek csak a csodálatos eredményében kell gyönyörködnie. A berendezési tárgyak a restaurálás után újra otthona díszei lesznek. És természetesen teljes mértékben visszanyerik újkori használhatóságukat is.

Az eddig vázoltak alapján könnyen belátható, hogy ezt az extrém feladatot csak szakképzett restaurátornak szabad végeznie! A hozzá nem értő ember, vagy úgynevezett „szakember” ha saját maga lát neki a javítás, helyreállítás munkafolyamatához sokszor visszafordíthatatlan kárt tehet tárgyaiban, értékeiben!

Bútorok, berendezési tárgyak restaurálását csak szakképzett restaurátorral végeztesse!

Az itt látható képek jól tükrözik, hogy egy „régi leharcolt használati tárgy” szakavatott kezek munkája által hogy születik újjá.

Amennyiben további restaurálási munkáink is érdeklik kérjen információt az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Kérjen árajánlatot most, restaurálási folyamat lebonyolítására!