Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

A jó ágyrács titka!

Ágy, Ágykeret, Ágyrács

Az ágyrács!

Az ágyrács nagyon fontos, szinte majdnem olyan fontos szerepet tölt be az alvás szerepkörében mint a jól kiválasztott matrac. Ahány ember, annyi szempont. Szinte mindenki más tényezők alapján választ matracot az ágyához. De méltatlanul kevés szó esik az ágyrácsról. Pedig van néhány alapszabály amit mindenképpen érdemes szemelőt tartani, betartani.

Számos ágyrács típus létezik, ezek közül néhány:

 • ágyrács
 • ágyborda
 • léces ágyrács
 • motoros ágyrács

 

Alapvetően elmondható, hogy az ágyrácsok anyaga függ a használni kívánt matrac típusától is.

Legtöbbször fenyőfa alapanyagot használunk de elterjedt faanyag még a bükkfa is.

Mindenképpen fontos, hogy csak egészséges fa használható fel alapanyagként, gombás, fa szú-os, kérges alapanyag kizáró ok kell, hogy legyen. Ha ilyennel találkoznak jobb ha sarkon fordulnak.

Ágy, Ágykeret, Ágyrács

A masszívság is fontos szempont, megfelelő keresztmetszetű anyagok kell, hogy felhasználásra kerüljenek.

Ilyet a nagyáruházakban nem igazán kapni, csak egyedi gyártásban elérhetőek.

Nálunk erre is nagy hangsúlyt fektetünk. Főleg egy kétszemélyes ágy esetében, a nagyobb teherviselés miatt. Illetve mivel nemfeltétlenül csak alvásra lesz használva…

Deszka borda:

Általában rugós matracoknál, keményhab matracoknál használatos. Ezeknél a matracoknál a komfortot a formakövetést a forgolódásból adódó energiákat teljes mértékben a matrac viseli.

Rugalmas ágyrácsok:

Vagy esetleg még farugós ágyrácsok néven ismert. Legtöbbször a lágyhabos matracoknál profilozott hideghab matracoknál használatosak. Ezeknél a rendszereknél az ágyrács és a matrac kettőse fog felelni a komfortért a rugózásért és az energiák elvezetéséért.

Továbbá vannak a különböző rendszerek amiket nem érdemes, nem lehet egymással keverni, sőt van ami tilos is.

A legtöbb rugós matracot tilos farugós ágyrácsra rakni, illetve van olyan típus is amit fix deszkára nem szabad tenni.

Ágy, Ágykeret, Ágyrács

Választás előtt mindenképpen érdemes elolvasni a használati utasítást, garanciajegyet ezekben általában megtalálhatóak a szükséges információk.

A helytelen matrac ágyrács kombinációkból adódó problémákért a matracgyártók általában nem vállalják a garanciális kötelezettséget, még akkor sem ha a matrac kereskedője téves információval látta el önt. Tehát tessék körültekintően választani! Örök érvényű szabály ami írva vagyon, az az érvényes….

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

One comment

 1. Szia,

  nagyon hasznos cikk, köszi.

  D

  Válasz

Write a Reply or Comment