Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

A trendi egyedi konyhabútor jellemzői

Trendi egyedi konyhabútor

Trendi egyedi konyhabútor

Nagyon sok ember van, akinek gondot okoznak a lakásépítéssel és lakásfelújítással kapcsolatos intézkedések. Ez nem is csoda, hiszen gyakran nagyon nehéz már azt is kitalálni, hogy a lakás milyen stílusú legyen, nemhogy belemenni az olyan részletekbe, mint a bútorok, és a megfelelő elrendezésük.

Trendi egyedi konyhabútor

Egyedi konyhabútor és a belsőépítészet

Vannak olyan személyek, akiknek viszont a térlátásuk és a képzelőerejük nagyobb mértékben fejlődött ki. Ők a lakberendezők, belsőépítészek. Ezért is kérik egyesek segítségüket. Viszont, ha az ember egy kicsit kreatívabb, akkor az is elég, ha körülnéz egy kicsit a hasonló témájú magazinok lapjain, és az ott található képekből komponálja össze a saját, különleges és egyedi konyháját.

Azonban, ha igazán egyedi bútorokat és elrendezést akarunk, akkor követnünk kell a modern térelrendezés és stílus íratlan szabályait. Ezeknek megfelelően egy olyan stratégiát kell kiválasztanunk, amely nem a klasszikusokat követi, hanem egy kicsit módosít azokon. Azonban, az is fontos, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára, és ne olyat válasszunk vagy tervezzünk meg, amely használhatatlan.

Régebben szinte kizárólag a praktikusság elve érvényesült, a dizájn másodlagos szerepet töltött be. Ezt a vonalat természetesen megtörte a modernitás, ami olyan konyhákat hozott létre, amelyek újításnak számítottak, és valóban különlegesek is voltak, de semmiképpen nem praktikusak. Viszont, ha mi nemcsak látványkonyhát szeretnénk, hanem használni is fogjuk azt, akkor célszerű a praktikusságra is figyelni. A konyhabútor tervezésről pedig egy korábbi cikkünkben írtunk, érdemes elolvasni!

Trendi egyedi konyhabútor

Hogy lesz praktikus és trendi az egyedi konyhabútor?

Nekünk, mai konyhakialakítóknak meg kell találnunk az arany középutat. Ez abban áll, hogy megőrizzük a régi stílus praktikusságát, használhatóságát, és közben újítunk is a kinézeten, de nem úgy, hogy az a praktikusság rovására menjen.

Ezt többféleképpen is elérhetjük. Az ebédlő asztal (már ha az is a konyha részét képezi, és nem rendelkezünk külön ebédlő helyiséggel) az első, amire gondolni kell, mert ez a legszembetűnőbb. Ennek a stílusa után kell igazítanunk a többit is. Van, aki a nagy, masszív tölgyfaasztalokat, van, aki a fémet, van, aki az alacsonyt, és van, aki a közepeset szereti, mindenkinek más és más az ízlése.

Azonban, ha a bútorzat többi része nem passzol ehhez, az nagyon elronthatja az összhatást. Hogyha például alacsony, japán stílusú asztal van az ebédlőben, akkor nem túl előnyös, ha a bútorzat többi része magas. Ugyanez van fordított esetben is, ugyanis az sem túl szép, ha a masszív asztalhoz kis bútorok társulnak.

A másik, amire mindenképpen figyelni kell, az a szín kérdése. Ennek nem szabad sem túl egyhangúnak, sem túl elütőnek lennie. A legjobb, ha a konyhapult egyszínű, az alatta levő részek is szintén egyszínűek (de más színűek), az efölött levő részek pedig egy pár árnyalattal sötétebbek, de hasonló színskálán mozognak.

Trendi egyedi konyhabútor

Összességében

A legegyszerűbben úgy tudunk magunknak trendi egyedi konyhabútort készíttetni, ha már az ötlet megszületésekor (mármint, amikor rájövünk, hogy szeretnénk lecserélni a régi konyhabútorunkat) elkezdjük gyűjteni a nekünk szimpatikus és tetszetős képeket. De ugye a praktikusság is fontos, ezért az apró ötletes megoldásokra is érdemes figyelni, amik megkönnyítik a konyhában töltött mindennapjainkat, ezeket is érdemes jegyzetelni, gyűjteni akár képrészletek formájában. A színeket is érdemes lehet figyelni, milyen alapanyagból, milyen színben illeszkedik a jelenlegi otthonunk stílusához.

Ugyanis lehet, hogy ezeket az összetevőket mind-mind máshol találjuk meg. Utána viszont nincs más dolgunk, minthogy az így összegyűjtött információkat „rázúdítsuk” egy szakemberre, aki ezek alapján megalkotja az elképzelésünknek megfelelő konyhabútort.

Legyen önnek is trendi egyedi konyhabútora!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment