Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Amit a modern konyhabútorokról tudni érdemes

Milyen a modern konyha?

A legtöbb embernek általában kiemelten fontos, hogy otthonosan és kényelmesen érezzék magukat a lakásukban. Valljuk be, ez egy alapvető emberi igény, hogy keressük a számunkra legmegfelelőbb környezetet, illetve a meglévőt alakítjuk igényeink szerint. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy lakásunk szépen legyen berendezve, és minden szempontból megfeleljen az ott lakók igényeinek.

Mivel az igények gyakran változnak, és ugye semmi sem örök, ezért a berendezés is viszonylag hamar tönkremegy a lakásokban, néha szükség van egy alapos felújításra, vagy egy kisebb átrendezésre, néhány új bútorra, szekrényre. Hogy ez egyszerűen menjen, tanácsos jól átgondolni a dolgokat, mielőtt nekilátnánk.

Modern konyha kialakítása

Hogyha például a konyhát kívánjuk felújítani, akkor mindenképpen figyelembe kell vennünk a praktikusság szempontját is az esztétikusság mellett. Ha már megvan, hogy milyen stílust preferálunk inkább (például a klasszikust, vagy a modernt), akkor jöhetnek a megvalósítás lépései. A legtöbb ember manapság leginkább a modernt akarja megvalósítani (ez a trendi most), és ezért olyan bútorokat választ, amelyek megfelelnek ennek a szempontnak.

Azonban, ez csak az egyik aspektusa a dolognak. Szinte ugyanennyire fontos a megfelelő elrendezés is, mert hiába vannak meg a modern esztétikának megfelelő konyhabútorok, ha a térelrendezés nem felel meg ennek az elvnek. A helyiség adottsága természetesen behatárolják a lehetőségeinket, de kis tervezéssel, ötletekkel a nagyobb átalakításokat hanyagolva is kialakítható a praktikus és modern konyhabútor.

Modern konyha: a praktikusság

Azért is fontos az, hogy az elrendezés praktikus legyen, és el lehessen kellemesen tölteni az időt a konyhában, mert amikor főz az ember, közben is kellemesen kell éreznie magát. Hogy ne kelljen ide-oda szaladgálni – nem azért vagyunk a konyhában, hogy meglegyen a napi kilométerünk, hanem hogy finom ételeket készítsünk magunknak és a családunknak.

Ezért célszerű, ha a konyhapultot a mosogató és a tűzhely közé rakjuk, és az ebédlő asztalt pedig ezektől egy kicsit távolabb, hogy ne az legyen az érzésünk, mintha a munkafelületen ennénk (valamint azért is, hogy ne essünk kísértésbe, hogy inkább az asztalon vágjuk fel az ételhez szükséges alapanyagokat, mivel ilyenkor jobban amortizálódik az étkező asztal, ugyanis nem az a funkciója…).

A konyhában a munkafázisoknak is fontos szerepük van a konyhabútor elrendezésének kialakításában, erről egy korábbi cikkünkben írtunk a konyhabútor tervezés címmel, érdemes elolvasni!

Ha ezek a feltételek megvannak, akkor jöhetnek az apróbb stílusbeli kérdések. Ha a modern mellett döntünk, az számos lehetőséget rejt magában. Az egészen minimalizálttól az avantgárdig szinte bármit választhatunk, lényeg, hogy ne üssön el a lakás többi részétől.

Összességében

Mindazonáltal sajnos gyakran megesik, hogy a konyha – bár nagyon szép és stílusos – nagyon elüt a lakás többi részétől. Ilyenkor az lehet az érzésünk, hogy ez a helyiség teljesen kívülálló, és ezért nem fogjuk komfortosan érezni magunkat benne. Hogy ez ne történhessen meg, előre kell gondolkoznunk, és bármilyen szép is legyen valami, nem szabad engednünk a csábításnak, ha nem passzol a lakás berendezésének összképéhez. Tanácsos továbbá a minőség szempontját is figyelembe venni, hiszen a konyha az a felület, amely az egyik leggyakrabban van aktív használatban. És az évek múlásával az intenzív, napi használat miatt ez öregszik, használódik el a legjobban.

Ezért elengedhetetlen a minőségi alapanyagok használata a konyhabútor gyártása során. Például a vasalatoknál a számtalan nyitásnak, zárásnak, csúsztatásnak, gördülésnek, és a munkalapoknál a kisebb fizikai behatásoknak sem szabad, hogy nyoma maradjon a felületen. A minőség nem az utolsó szempont, sőt!

Legyen önnek is modern és minőségi konyhabútora!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment