Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Modern konyhabútor trendek 2017-ben

Modern konyhabútor trend 2017

Modern konyhabútor trend 2017

Hogy mi is jellemzi a modern konyhákat? Elsősorban a tágasságuk! A régebbi típusúakhoz képest, az új fajták sokkal nagyobbak. Az is jellemző rájuk, hogy egyben vannak az étkezővel. Sokszor a terek egyáltalán nincsenek elválasztva egymástól, csak egy konyhapulttal. Jellemzően nem amerikai konyhás kivitelről beszélünk, mert ugye ott a konyha az étkezővel és a nappalival egy légtérben van. Utóbbit leginkább a tér szűkössége miatt használják. Ezzel szemben a 2017-es trend afelé mutat, hogy nem feltétlenül a kis terekben alakítanak ki konyhát étkezővel egybeépítve, hanem a nagyobb, tágasabb helyiségek esetében találkozhatunk ilyen megoldásokkal.

Modern konyhabútor trend 2017

Mi hozta a konyhabútor trend változását?

Elsősorban az, hogy a mai konyhák biztosítani tudják a háziasszonynak és a vendégeknek a közös teret, miközben mindenki a saját feladatát tudja végezni. Ez egyfajta mentalitásváltásról is tanúskodik. Manapság a nő helye nem feltétlenül csak a konyhában van, hanem ugyanúgy részt vesz a vendégekkel a beszélgetésben, amellett, hogy főz is közben. A modern konyha kitűnően biztosítja ezt a felületet.

Eddig csak általánosságokban beszéltünk, de lássuk, hogy milyen is a modern konyha 2017-ben! És ezen belül milyenek lehetnek a bútorok? Ha általánosan akarjuk jellemezni, akkor azt mondhatjuk, hogy a modern konyha mindenképpen jobban hasonlít egy ebédlőre, mint egy konyhára, még azt a részét tekintve is, ahol főzünk. Sokszor a felismerhetetlenségig „fajul” a konyha fogalma. Ez persze lehet rossz, és jó is, attól függően, hogy milyen a lakás többi része. A beépíttethető konyhai főgépeknek köszönhető, hogy nem zavarnak be a nagy masinák a dizájnba, mivel nem különálló részt képeznek a konyhaszekrényen kívül, hanem belesimulnak. Azonban az, hogy néhol még a fiókok, és a felső szekrények sem felismerhetőek, kicsit néhány helyen túlzásnak minősül.

Modern konyhabútor trend 2017

Mi változott a konyhabútor trendben?

Szinte teljesen vége az átlátszó, vagy nyílt polcoknak, ahol a szép edényeket és poharakat tartottuk, helyette inkább egy dekoratív jellegű fautánzatú szekrényajtóval találkozunk, ami persze szintén álcázva van. A 2017-es trendekre leginkább a fehér, a krémszínű, és a világos drapp jellemző, amely néhol kombinálva van a fával. Ezek nem túl meleg és barátságos színek, valamint kevésbé nyújtanak otthonos hatást, inkább kicsit steril, bemutató terem hangulatot kölcsönöznek a konyhának, főleg, ha a padló is hasonló színű, például akár lerakott fa. Ezt a stílust még hangsúlyosabbá teszi a hatalmas és masszív fa asztal, amelyre sokszor abroszt sem raknak.

Modern konyhabútor trend 2017

Természetesen mindezek véleménytől és ízléstől függenek, nem mindenkinek kell hasonlóképpen gondolkoznia. Viszont azok a vásárlók, akik a hagyományőrzőbb, otthonosabb, barátságosabb tereket kedvelik, azoknak nem tanácsos az idei év berendezési trendjeiből válogatniuk. Akárhogyan is döntenek, fontos, hogy a konyha ne üssön el a lakás többi részétől, és teljes összhangban legyen vele. Ha nem így van, akkor az ember eléggé kényelmetlenül érzi magát ott, legalábbis egy idő után, és nem fognak szívesen bent tartózkodni.

Nem feltétlenül elég, ha a konyhát egy trend szerint rendezzük be, mert akkor a lakás többé részét is érdemes akár a későbbiekben majd alakítani. Sőt, ha kis idő elteltével változnak a trendek, akár divatjamúltnak is tűnhet a helyiség. Persze, ha mindig csak a divatot követnénk, akkor egyfolytában költhetnénk az átalakításokra. Az a legfontosabb, hogy a saját konyhánk nekünk tetsszen, a mi igényeinknek feleljen meg. Lehet, hogy ez pont az idei trendnek felel meg.

Ha ön is szeretné 2017-es trend szerint berendezni otthonát, kialakítani konyháját, mi segítünk!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment