Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Az igényeinek megfelelő ágykeret és matrac kiválasztása

Ágykeret és matrac, hálószoba

Az ágykeret és a matrac

Fáradtan, kimerülten ébred? Derékfájás kínozza minden reggel? A nyugodt, pihentető éjszaka nagymértékben függ attól, milyen környezetben hajtjuk álomra a fejünket. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a használatban lévő ágy és matrac fontosságát, mely szintén nélkülözhetetlen a kényelmes pihenéshez.

De mégis milyen ágykeret és matrac mellett érdemes letenni a voksot? Döntsünk az ár alapján, vagy az olcsóbb darabok is kiszolgálhatnak bennünket több éven át? Cikkünkben ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

A matrac

Napjainkban a hagyományos ágykereteket gyakran lapra szerelt változatban kaphatjuk meg, és tulajdonképpen még laikusok is egyszerűen összeszerelhetik azokat. Az ágyrács beszerzésén túl a matrac szintén nagyon fontos, s e tekintetben nem éri meg spórolni. Többféle típus közül választhatunk, de a legtöbben a kemény, vagy a félkemény fajtákra esküsznek. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a matrac minősége jelentősen befolyásolja, mennyi ideig áll majd kifogástalan állapotban rendelkezésünkre.

Korszerű választás lehet az úgynevezett „emlékező”, azaz memory matrac beszerzése. A benne levő habanyag felveszi testünk formáját, így egészséges gerinctartást biztosít a rajta fekvő embernek. A ránehezedő súlyt pedig egyenletesen osztja el testfelületünkön, így tehermentesíti izmainkat, zavartalan pihenést biztosítva.

A memóriamatracok között is találhatóak jobb és rosszabb minőségű termékek. Figyeljünk rá, hogy minél hosszabb garanciaidővel rendelkező terméket vásároljunk, mert ezek minősége is sokkal jobb!

Matrac betét

Az ágykeret

Beszerezhetünk olyan ágykeretet is, amely alul tárolós résszel rendelkezik, melyben akár ruhaneműket is kiválóan elpakolhatunk. Az ágykeret fajták széles választékával találkozhatunk a szaküzletekben, így minden lakberendezési stílushoz megtalálhatjuk az ideális megoldást. A világos színek mellett napjainkban a sötét árnyalatok is nagy népszerűségnek örvendenek. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk, így néhány kattintással megvásárolhatjuk a kiszemelt darabokat.

Fiatalos Modern Szoba Bútor, Gardróbszekrény és Ágy

Az összkép kialakítása

Ha sikerült beszerezni az ideális ágykeretet és matracot, már csak a hálószoba egyéb részeit kell igényeinknek megfelelően alakítani. Az éjjeliszekrény és az ideális világítástechnika nélkülözhetetlenek, de az sem mindegy, milyen ágyneműt, ruházatot használunk az éjszaka során. A műszálas alapanyagok mindenképpen kerülendőek, helyettük célszerű a pamutos, természetes alapanyagokat előnyben részesíteni. Különösen fontos ez a fülledt nyári éjszakákon!

Törekedjünk arra, hogy az esti lefekvés előtt alakítsunk ki egy szokásos rutint, mely segít felkészülni a pihenésre. A laptopot lehetőleg már ne vigyük magunkkal az ágyba, ha pedig nem tudunk lemondani a filmezésről, akkor legalább valami kevésbé felzaklató alkotást válasszunk. Egy jó könyv, egy pohár tej vagy tea csodákra képesek, és még a stresszes munkanap után is képesek teljesen ellazítani.

Próbáljuk ki a különböző illóolajokat is, melyek amellett, hogy nyugtató hatásúak, fantasztikus hangulatot csempészhetnek a hálószobánkba. A levendula illata nyugtatja az idegeket, a jázmin illat a mély alvást is elősegíti. A szantálfát pedig már az ősi időkben is használták álmatlanság ellen.

A nyugodt alvás nem csak másnapi energikusságunk, de egészségünk megőrzésének szempontjából is lényeges.

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment