Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Bútor, asztal kábelátvezető beszerelése, beépítése házilag.

Gondolom már sokan találkoztak azzal a problémával, hogy egy kósza kábel miatt esetlegesen egy drágább műszaki cikk majdnem leesett az asztalról, bútorról. Amúgy pedig nem is igazán esztétikus megoldás ha a kábelok csak úgy rendezetlenül lógnak. Erre a lehető legjobb megoldás az úgynevezett kábelátvezető melyet pár száz forintért beszerezhetünk, ez az ár egészen kedvező a biztonság szempontjából.

Ebben a cikkben ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy hogyan végezzük bútorunkon ezt az egyszerű műveletet.

Nem feltétlenül szükséges mindenhez asztalos vagy egyéb szakember segítségét igénybe venni. És akár az is előfordulhat, hogy egy-egy apró műveletért nem szívesen jönnek ki a szakemberek. Mert lehet, hogy többe kerül a kiszállási díj mint az elvégzett munka értéke.

Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Általában a környezetünkben fellelhetőek az alapvető szerszámok amikre szükségünk lehet, vagy barkácsáruházban viszonylag olcsó áron beszerezhetőek és későbbiekben is hasznukat vehetjük.

A biztonság mindenekelőtt!

Fontos hogy a balesetvédelemre is figyeljünk, dolgozni csak nyugodt körülmények között szabad. Semmi ne vonja el a figyelmünket. Viszont nem szabad visszariadni egy kis barkácsolástól sem.

Kábelátvezető - a szerszámok

Mindenekelőtt szükségünk van az alábbi szerszámokra, hozzávalókra:

  • körkivágó
  • fúrógép
  • mérőszalag
  • ceruza
  • kábelátvezető
  • sziloplaszt, vagy akril
  • kinyomópisztoly
Bútor kábelátvezető beépítése házilag
Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Legelső feladat, hogy meghatározzuk a kábelátvezető kívánt helyét a bútorban. Ügyeljünk rá hogy a bútor oldalfalától legalább 1-2 cm-re legyen a furat széle. Jelöljük meg jól látható módon.

Ha a jelölésen túlvagyunk, akkor vegyük elő a körkivágót. Általában a kábelátvezetők 60 mm átmérőjűek, tehát 1-3 mm-rel nagyobb körkivágóra van szükségünk. A kivágó szerszám fúrógépbe történő befogásnál ügyeljünk a megfelelő meghúzásról.

Bútor kábelátvezető beépítése házilag
Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Fúrás közben tartsuk stabilan a fúrógépet, mivel elég nagy átmérőjű szerszámmal dolgozunk.

Tegyük be a helyére a kábelátvezetőt. Ragasszuk hátulról meg néhány helyen, sziloplasztal, vagy akrillal és végeztünk is.

Mielőtt használatba vennénk a kábelátvezetőt várjunk 3-4 órát, hogy a ragasztóanyag kicsit kikeményedjen, hogy biztosan a helyén maradjon.

Ha esetleg mégsem merünk nekiállni a bútorpolc áthelyezésnek, nyugodtan kérjünk segítséget mindenki környezetében vannak ügyes kezű barkácsolók.

Bútor kábelátvezető beépítése házilag

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment