Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Nappali bútorok: a kávézóasztal kiválasztása

Nappali bútor, a kávézóasztal

Nappali bútor, a kávézóasztal

A kávézóasztal fontos részét képezi a nappalinknak. Ez a bútordarab ugyanis általában ebben a helyiségben kap helyet. A kinézete nagyon sokat adhat hozzá az egész szoba hangulatához, mivel általában a legtöbb esetben egy központi helyet foglal el és stílusban ez köré épül a többi bútordarab, ezért jól meg kell fontolnunk, hogy pontosan milyet is választunk. Van néhány kérdés, amelyek feltételével és megválaszolásával közelebb juthatunk ahhoz, hogy megtudjuk, melyik kávézóasztal is lenne tökéletes a mi és a nappalink számára.

Nappali bútor, a kávézóasztal

Kávézóasztal#1:

Az első kérdés, amit fel kell tennünk, hogy milyen is a szobánk a tér és a hely nagyságának a szempontjából. Esetleg szűkös a helyünk? Vagy elég tágas a szobánk? Ugyanis ez már önmagában behatárolja, hogy mekkora asztalban gondolkozhatunk. A szűkösebb helyeken jól jöhet, ha az asztalunknak egyéb funkciója is van (például pakolhatunk bele, alá), hiszen túl sok bútort nem tudunk bezsúfolni majd ide. Léteznek olyan kivitelek, amik átalakíthatóak, kibővíthetőek, akár még ülő alkalmatosságokat is magukba foglalnak, de vannak olyan példányok is, amik csak egyszerűen szépek.

Kávézóasztal#2:

A második megválaszolandó kérdés az, hogy hogyan szeretnénk, hogy kinézzen az asztalunk. Valami olyasmire van szükségünk, ami a szoba ékköve lesz, amire rögtön rászegeződik minden tekintet? Vagy inkább olyasmit szeretnénk, amely szinte eltűnik a szőnyegben? Ennek függvényében érdemes a színválasztást megfontolni.

Nappali bútor, a kávézóasztal

Kávézóasztal#3:

Harmadszorra pedig le kell tisztáznunk magunkban, hogy mennyire fontos számunkra a mozgathatóság. Ugyanis ha nem egy olyan kávézóasztalt keresünk, amelynek állandósult helye van, hanem inkább időnként változtatnánk azon, vagy esetleg nem mindig ugyanott lenne rá szükségünk, esetleg csak alkalomadtán vennénk elő, akkor tökéletes választásnak fog bizonyulni egy olyan asztal, amelynek a lábain kerekek vannak. A mozgatást ugyanis nagyban megkönnyíthetjük így.

Fontos kérdés még, hogy milyen magasak is az ülőalkalmatosságaink. Az asztalnak ugyanis nem kell a kanapé vagy éppen a fotelek fölé magasodnia. Tehát a kávézóasztal méreteit a szobában lévő többi bútor is befolyásolja.

A nappali és a kávézóasztal stílusa

Tegyük fel magunknak azt a kérdést is, hogy mégis milyen stílust szeretnénk követni a nappalinkban? Ha a nappali stílusa csillogó és kortárs lesz, akkor a kávézóasztalnak is ezt a stílust kell tükröznie. Ugyanez a helyzet, ha csupán valami átlagosat, dán trendet vagy éppen a kopott eleganciát szeretnénk elérni. Ha pedig keverni szeretnénk az új és a régi bútordarabokat, akkor jól gondoljuk át, hogy mi hogyan nézne ki együtt.

Nappali bútor, a kávézóasztal

A nappali és a „körítés”

Az utolsó kérdés pedig, amit meg kell, hogy válaszoljunk az, hogy milyen a kanapénk. Van-e szüksége a szobánknak még több textúrára? Ugyanis ha például egy szupercsillogó kanapénk van, akkor már nem biztos, hogy a szoba elviselne egy hasonlóan kirívó asztalt is.

A kávézóasztal lehetőséget biztosít az egész nappali egyben tartására, ugyanakkor helyet is teremthetünk vele a kedvenc dolgainknak vagy éppen a könyveinknek. Jól fontoljuk hát meg, hogy pontosan milyet is választunk. De ha ezeket a kérdéseket figyelembe vesszük, akkor egészen biztosan nem fogunk mellényúlni a döntés során.

Önnek is segíthetünk nappali bútorzatának megalkotásában?!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment