Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Korszerűsítse konyháját egy konyhabővítés alkalmával!

Konyha korszerősítés

Konyha korszerűsítés

Lakásfelújítás előtt áll és minden tekintetben a korszerű megoldások híve? Ha otthonunk kialakításáról van szó, akkor érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen bútorok, berendezési tárgyak és stílus mellett tegyük le a voksot. Különösen így van ez az olyan helyiségek esetében, amelyek funkciójuknál fogva nélkülözhetetlenek a mindennapokban.

A konyha mindannyiunk életében központi szerepet tölt be, hiszen itt indulnak a reggelek egy jó kávéval, és szintén itt készülnek el a hétvégi ebédek és az ünnepi lakomák is. Használata azonban csak akkor lehet teljes, ha mind a berendezések elhelyezésével, mind a belsőépítészeti megoldásokkal és az esztétikai megjelenéssel elégedettek vagyunk.

Konyha korszerűsítés, dizájn!

A lakberendezési üzletek, konyhai berendezéseket forgalmazó áruházak minden korábbinál szélesebb választékkal állnak rendelkezésre. Nem véletlen, hogy sokan nehezen tudják eldönteni, milyen darabokra essen a választás. Ebben az esetben jól jön egy szakember, aki segít megtervezni, megvalósítani az igényeinknek megfelelő egyedi konyhabútort.

A belsőépítészeti megoldásokat tekintve az amerikai konyhás, valamint a konyhaszigetes kialakítás rendkívül kedvelt manapság. Míg az első még a kis alapterülettel rendelkező ingatlanokba is alkalmas, addig az utóbbihoz már szükséges a tágasabb konyha. Erről bővebben a „Miért praktikus a konyhasziget?” cikkünkben írtunk.

Természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen burkolóanyagok mellett döntünk, hiszen ezek szintén aktívan hozzájárulnak a helyiség megjelenéséhez. A mediterrán stílusjegyeket magukon viselő megoldások nagyon kedveltek. Ilyenek például az erős, meleg színek használata, a rusztikus felületű falak, természetes anyagból készült bútorok, valamint sok esetben a zárt felső szekrények helyett nyitott polcok.

Konyha korszerősítés

Praktikusság a konyhában is!

A korszerűen felszerelt konyha ma már nem hiányozhat egyetlen otthonból sem. A helyiségben rendszeresen használatos készülékeken túl, gyakran a mosógép is itt szokott elhelyezésre kerülni. A kényelmes sütés-főzés érdekében arra is oda kell figyelni, hogy a konyhapult hova kerül.

A legtöbb háziasszony ismeri azt a problémát, amikor a méretes konyhaszekrényekben egyszerűen lehetetlenség megtalálni a sarkokban, hátul megbúvó eszközöket. Erre a helyzetre ma már nagyon sok praktikus megoldást alkalmazhatunk, például kiforduló sarokpolcokat, vagy kihúzható kosaras tároló rekeszeket is akár. Amik a modern kor elvárásainak megfelelve, tartósak és esztétikusak.

Korszerű konyha, technikai értelemben is!

A konyhába is, mint életünk minden területére, lassan bekígyózik a technikai fejlődés, a konyhai kis és nagy gépek is egyre több funkcióval rendelkeznek. „Okosodnak”, rendelkeznek wifis, bluetoothos kapcsolattal. Okostelefonunkkal beállíthatjuk, hogy mikor legyen kész a kávé, vagy mikorra süljön meg az ebéd.

Választhatunk az okos sütőnkön különböző receptek közül is, ahol előre beprogramozott sütési eljárások is találhatóak. Távolról indíthatunk mosást. Valamint, a hűtőszekrény már bevásárló listát is összeállít nekünk, vagy meg is rendeli házhoz szállítva az élelmiszereket. A technikai fejlődés megállíthatatlan az élet minden területén!

Tekintse meg cikkünket a gáz és a villanytűzhelyekről vagy a mikrohullámú sütőkről.

Konyha dupla sütő Konyha korszerősítés

Egyedi konyhabútor

Ma már érdemesebb a méretre gyártott, egyéni igények szerint megtervezett konyhaszekrény mellett letenni a voksunkat. Az áruházakban kapható konyhabútorok ugyanis minőségben és funkcionalitásban is elmaradnak az egyedileg gyártottaktól. Amivel nem utolsósorban kihasználhatjuk az utolsó négyzetcentimétert is. A kreatív belső kialakításnak köszönhetően rendszerezhetjük a felszereléseket, és mindig egyszerűen elővehetjük azokat.

Fontos, hogy a felületi kialakítás minden bútor és burkolat esetében olyan legyen, melyet egyszerűen lehet tisztítani. Ellenkező esetben sok vesződséggel járhat a napi takarítás.

Konyhabővítés alkalmával érdemes tehát a modern megjelenésen túl a funkcionálásra is figyelmet fordítani, hiszen ez a kényelem és az egyszerű használhatóság kulcsa.

Szeretné ön is korszerűsíteni konyháját?

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment