Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Miért praktikus a konyhasziget?

Konyhasziget klasszikus

Konyhasziget

Minden háziasszony arról álmodik, hogy egy szép, és tágas konyhája lesz, ahol majd zavartalanul főzőcskézhet az egész család számára. Ezt a feltételt természetesen mindenki számára más dolgok biztosítják, viszont abban meg lehet egyezni: mindenki azt szeretné, hogy a főzéshez használatos tér tágas és praktikus legyen. Ha csak lehet, mindenki szeretné ezt úgy megoldani, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja el a lakásból, de a kényelem érzését keltse.

Hogyha nagy lakásról beszélünk, akkor egyszerű a helyzet: lesz egy külön konyhánk több pulttal, nagy konyhaszekrényekkel, tágas polcokkal és berendezésekkel. Viszont, ha belső terünk nem engedi meg mindezt, akkor valami egészen mást kell kitalálni!

Konyhasziget modern

Biztosan Ön is hallott már a konyhaszigetről. Ez egy konyhában használatos berendezési tárgy, fő funkciója a konyhapultéhoz hasonló: itt lehet előkészíteni a főzéshez használatos ételeket és hozzávalókat. A különbség viszont az, hogy ez egy faltól különálló szerkezet, legalábbis a legtöbb esetben. Egy független pult a konyhában, amely (általában) minden oldalról lehetővé teszi a hozzáférést.

Főleg nyitott terű helyiségben hasznos, mutatós megoldás. Előnye, hogy a szakács részére barátságosabb környezetet biztosít a főzésnél, nem kell a munkálatok során a fal felé néznie, kommunikálhat a családdal, a vendégekkel, vagy akár többen együtt is elkészíthetik a finom vacsorát.

Nagyon praktikus, és szép látványt is nyújt. Mindenki álma egy ilyen felület. De mi van akkor, ha belső terünk nem engedi meg, hogy egy ilyen berendezést alkalmazzunk? Szerencsére erre is létezik kreatív megoldás, tehát nem kell lemondanunk semmiről! A konyhateret elrendezhetjük úgy, hogy semmi ne hiányozzon belőle, még a konyhasziget sem!

Konyhasziget mosogató

Akkor hogyan lesz konyhaszigetünk?

Ha ezt szeretnénk elérni, akkor úgy kell gondolkoznunk, mintha a fő szempontunk a helyspórolás lenne. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor beugorhat a tökéletes megoldás: a konyhaszigetet másra is használhatjuk amellett, hogy megőrizzük eredeti funkcióját is! Lehet egyben fiók, szekrény, edénytartó, vagy akár sok más egyéb is!

A lényeg, hogy a vízszintes felület alatt, amelyet mi konkrétan az étel előkészítéséhez használunk, nyugodtan elhelyezhetünk kis részeket, amelyek alkalmasak például a különböző konyhai eszközök tárolására. Így megspórolhatjuk például egy nagy konyhaszekrény helyét a konyhasziget javára.

Konyhasziget fiók

Az úgynevezett amerikai konyha elengedhetetlen része a konyhasziget. Ami méretétől függően fő étkezőasztalként is funkcionálhat. És akár főzőlapot vagy mosogatótálcát is építhetünk a konyhaszigetbe. Megoldható, hogy a konyhasziget egy kihúzható pult segítségével tovább bővíthető, átalakítható legyen.

A konyhasziget megtervezésénél több alapvető kérdést kell feltenni: Mire fogja a legtöbbször használni? Milyen, már meglévő funkciókat lehetne a konyhában feljavítani vele? Étkezőasztalként fogja-e használni? A meglévő, vagy hiányzó konyhaszekrényt helyettesítené-e vele? Egyáltalán, mi fér bele a meglévő térbe?

Nem mindig könnyű feladat olyan tereket létrehozni egy lakásban, amelyek amellett, hogy jól néznek ki, még praktikusak is. Azonban ha tudja ezeknek fortélyait, akkor már nem lesz olyan nehéz dolga.

Tekintse meg cikkünket a konyhabútor tervezésről! Kattintson!

Egyébként az elmélet lényege, hogy ne mondjon le eredeti tervéről, hanem inkább próbálja valahogy átformálni azt úgy, hogy megfeleljen a térelrendezésnek.

Legyen konyhaszigete Önnek is!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment