Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Egyedi gardróbszekrény az Ön igényeinek megfelelően

Egyedi gardróbszekrény polcok

Egyedi gardróbszekrény

Egy egyedi gardróbszekrény kialakításával megoldhatjuk a tárolási gondjainkat. Ha valóban sikerül praktikusra tervezni a szekrényt, akkor itt minden ruhának, vagy bármiféle tárgynak, akár cipőnek, bőröndnek vagy háztartási eszköznek meglesz a helye.

Ezért is fontos, hogy betartsunk néhány alapvető szabályt.

Egyedi gardróbszekrények elrendezése

A gardróbszekrény lehet egyenes-egysoros, vagy párhuzamos-kétsoros elrendezésű, ferde, U vagy L alakú, melyet a hely határoz meg. Ezt mindenképp a padlótól a plafonig tervezzük, hogy valóban ki tudjuk majd használni az erre szánt teret. A gardrób kialakítására általában a háló vagy a fürdő közeli szobát választják. A szekrény lehet nyíló- vagy tolóajtós, melynek típusát a tér nagysága mindenképp meghatározza.

A nyíló ajtós hátránya a nagyobb közlekedési hely, mivel szükség van rá, hogy azt kényelmesen és teljesen kinyithassuk. Dizájn szempontjából hagyományosnak mondható. Előnyére szól, hogy teljesen átláthatóvá teszi a szekrény tartalmát.

A tolóajtó praktikus a kis helyiségekben, nem igényel nagy teret, de mivel az ajtók egymásra tolódnak, ezért nem tudjuk az egész szekrényfelületet egyszerre áttekinteni. A tolóajtós megoldás modernebb megjelenést kölcsönöz a gardróbszekrényünknek. És ha végeztünk a pakolással, öltözködéssel, akkor egy mozdulattal eltüntethetjük a ruhákat.

Egyedi gardróbszekrény fenyő színben 1

Mit tárolunk a gardróbszekrényben?

A nagyság és a szekrény típus után, határozzuk meg körülbelül, hogy milyen ruhadarabokat, kiegészítőket, ágyneműket, valamint takarítóeszközöket szeretnénk behelyezni. A belső elrendezés lehetőségei kimeríthetetlenek. Egy egyedi gardróbszekrény kialakítása során, a saját igényeinkhez megfelelően elláthatjuk polcokkal, fiókokkal, akasztókkal, és más praktikus kiegészítőkkel. Felszerelhetjük ruhalifttel, így kihasználva a plafonhoz közeli tároló helyeket is.

Figyeljünk oda, hogy a kész mű áttekinthető, látványos legyen, hogy valóban be tudja tölteni funkcióját. A gyakrabban használt ruhaneműk legyenek kézmagasságban, ha mondjuk, a pólókat kedveljük jobban, akkor a középső részeknél mindenképp legyenek polcok. A fehérneműnek alakíttassunk ki fiókokat, a cipőket pedig rakjuk az alsó részekbe. A felső részeiben is jelenjenek meg a polcok, ahová nem csak ruhaneműket, de ágyneműket egyaránt berakhatunk.

Egyedi gardróbszekrény fenyő színben 2

Egyedi gardróbszekrény tipp:

Ahol a polcok mélysége meghaladja a 45-50 cm-t, ott már nehézkes a belső részbe pakolt ruhaneműk áttekintése. Ha ki kell vennünk valamit alulról, akkor szinte mindent ki kell pakolnunk. Arról már nem is beszélve, hogy ki az, aki fejben tudja tartani, hogy a 4. polcon a 3. sor belső sarkában melyik ruhadarab rejtőzködik?!

Megoldhatóak a mélyebb polcok átláthatóságának problémái, ha a polcok helyett kis kávával rendelkező fiókokat építünk be. (- Káva: a fiókok pereme, külső határoló oldala ami megakadályozza a holmik leesését.) Ebben az esetben elég, ha kihúzzuk a „fiók polcot” és máris átláthatóvá válik minden, még a belső sarok tartalma is.

Fiókos gardróbszekrény

És lőn világosság!

Érdemes a szekrénybe fényeket építtetni, hogy az felülről bevilágítsa az egész belső teret és mindent tökéletesen láthassunk. Ezek a világítótestek lehetnek spot lámpák, vagy energiatakarékosabb LED csíkok. Ezeknél a megoldásoknál még praktikusságként megoldható az is, hogy lámpa akkor kapcsolódjon fel, amikor kinyitjuk a szekrény ajtaját, hogy a fény azonnal el tudja árasztani a belső tartalmat.

Gardróbszekrény világítás LED

Attól, hogy egyedi és saját igényeinek megfelelő szekrényt tervezünk, mindenképp osszuk meg egy szakemberrel elképzeléseinket, és kérjük ki véleményét, hogy valóban jók-e a gondolataink, vagy esetleg ő ajánlhat még, a számunkra ismeretlen és hasznos ötleteket.

Önnek már megvan az elképzelése? Ossza meg velünk!

Tekintse meg hálószoba bútor referenciáinkat ide kattintva!

Legyen önnek is egyedi gardróbszekrénye!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment